Bliver man fed af at bruge cannabis

Vi har alle hørt om, at cannabis gør brugerne lækkersultne, og det er velkendt, at cannabis kan hjælpe AIDS patienter og kræftpatienter med at reducere kvalme og fremme appetit, som en stor fordel for dem.

De fleste rapporterer om forøget smag og glæde ved at spise under indflydelse af cannabis. Overraskende nok viste et studie publiceret i American Journal of Epidemiology  fra 2011 med 52.000 deltagere, at de, der røg cannabis mindst 3 gange om ugen sammenlignet med dem, der ikke brugte det overhovedet, var en tredjedel mindre tilbøjelige til at blive fede.[1]

Selvom cannabinoiderne påvirker de centre i hjernen, der er relateret til glæde og det at spise, påvirker de også metabolisme hormonerne, og hvis de bruges korrekt, kan de potentielt genoprette balancen for både dem, der er undervægtige og overvægtige.[2]

 

[1] Le Strat, Yann, and Bernard Le Foll. “Obesity and cannabis use: results from 2 representative national surveys.” American journal of epidemiology (2011): kwr200.

[2] Harrold, Joanne A., and Gareth Williams. “The cannabinoid system: a role in both the homeostatic and hedonic control of eating?.” British Journal of Nutrition 90.04 (2003): 729-734.

Osei-Hyiaman, D., et al. “The role of the endocannabinoid system in the control of energy homeostasis.” International Journal of Obesity 30 (2006): S33-S38.